Thursday, 16 October 2014

AzhariArina Wedding Ceremony

Assalamualaikum readers :)

Now nak story pasal wedding my cousin pulak.
She nikah pagi @ 9 am and resepsi afternoon(on the same day).Jimat hari!

Norarina <3 Azhari

on

13th September 2014

at

Dewan Komuniti Bukit Cheras

Sesiapa nak cari dewan area Cheras boleh lah try usha dewan ni.
Facilites okay ada surau, bilik persalinan, dewan aircond dan agak besar juga la, tandas bersih!

Parking tak banyak space but dun worry boleh parking kat tepi2 jalan tu.

BARAKALLAH KAK RENA & BRO AZA
SEMOGA BEROLEH ZURIAT SOLEH/SOLEHAH & TILL JANNAH

Captured before aqad nikah pagi theme soft yellow
Solemnization or Aqad Nikah di Masjid Az-zubair ibnu awwam Cheras

Oh before that..I ni memg ada sifat curiosity yang tinggi mesti nak tau siapa orang yang NAMA dia jadi favourite tempat/jalan etc

So if korang nak tau siapa Zubair ibnu awwam ni beliau merupakan sahabat Nabisaw yang penting .Seorang pejuang Islam yang hebat sama macam Khalid Al-walid dan mereka berdua boleh berperang dgn 2 pedang dlm satu masa hatta atas kuda okey..hebat tak? korang boleh buat kew..Allahuakbar hebat2
Biodata beliau baca sini Zubair ibn Awwam

Cousins

Mak Long's Family


Bride & Groom 

Selepas selesai aqad nikah ada jamuan makan di masjid & tamat around 11am terus pengantin bersiap di rumah untuk resepsi tengahari di Dewan.

Dalam 1 pm resepsi bermula


    camwhore cousins

Majlis tamat around 430pm dan besoknye bersiap sedia untuk majlis bertandang di Ampang pula.


Majlis bertandang theme royal blue













No comments:

Post a Comment

Thanks for reading :)