Monday, 19 January 2015

District 21 IOI Mall Putrajaya

Assalamualaikum dears

14 December 2014

Ahad

Lepas yuyu balik je kerja 

Yuyu.Ayah.Aman.Dik Im

pergi ke Disrict 21 ioi Mall Putrajaya

Motif pergi first sebab my bro sorang ni 
terpilih untuk pertandingan namakan robot for Distric 21 ni.

So kami dijemput untuk ke District 21 untuk pengumuman pemenang.

Walaupun tak menang kami dapat masuk free okayy instead kena bayar RM55 for each person.

Alhamdulillah

2nd motif pergi sebab ioi Mall ni baru je buka so jalan-jalan sekali.
Time kami pergi tu parking masih free.

Ramai betul manusia (T_T)

So nak story sikit time kami pergi District 21 ni.
Tempat ni mcm tempat extreme park dlm bangunan.


ok first timer semua..mula2 kamu kena register masuk dekat mesin yang tempat ada 2 org sis tgh berdiri tu.mula2 memg mcm blur2 sikit sebab tak tahu nak tuju mana dulu..korang just tanya asst dia okay.actually tempat ni penuh tapi tersnap time tgh kosong la..:D




Lil Bro tengah register 

Lepas register pergi ke checkpoint.Nanti kamu akan dipakaikan dgn wristband kt tgn

My wristband
Balik kerja tak sempat tukar baju.
Teman adik je

kena beratur & brief before boleh masuk dlm pintu tu.
ENTER AT OWN RISK

Tapi kami special sikit so abg tu suruh masuk terus je sebab adik peserta pertandingan kan.

the symbol

waktu pengumuman pemenang







yang dalam  tempat org ramai2 tgh tu utk non active..just tengok sahaja.
yang orang kat tempat game tu semua category active payment dia punya lagi mahal la.
RM55 seorang.Sebab adik masuk contest so dpt la category active tu Free.Rejeki Alhamdulillah

Dah puas tengok/main game boleh balik.time nak balik kena scan barcode kat wrist band tadi.

sebelum balik wefie dulu


Selain District 21 kat ioi Mall Putrajaya ada ice skating juga.

counter untuk main ice skating

syoknyaa!


ok sape2 belum pergi boleh la pergi kayy

wassalam


                                               





Wednesday, 14 January 2015

Permohonan Rumah PR1MA, Hartanah Selangor & DBKL

Assalamualaikum dears




TRY UR BEST!

Isi borang permohonan dalam online di laman web PR1MA sini

hopefully anda berjaya kayy.InsyaAllah. :)

sewa rumah makin mahal.

kos hidup makin tinggi.

Semoga Allahswt permudahkan urusan kalian.




Nanti dulu..belum habis lagi 

for those yang menyewa lama(pemastautin) di sekitar Selangor or anak Selangor

korang juga boleh try isi permohonan hartanah selangor di laman web



dan

for those yang bekerja & menyewa sekitar Kuala Lumpur boleh try download & isi borang permohonan

di PERUMAHAN DEWAN BANDAR RAYA KUALA LUMPUR(DBKL) sini  untuk pembelian or sewa.

Sila baca syarat-syarat dulu yea.

Keutamaan post ditujukan kepada yang LEBIH memerlukan okay.

Try ur best..InsyaAllah :)