Thursday, 22 September 2016

Western Food Sedap di Has Raz Food & Beverage Ampang Waterfront

Assalamualaikum guys :)


today nak share dengan korang tempat makan 
western food sedap  terletak di Ampang Waterfront


HAS RAZ WESTERN FOOD & BEVERAGE

No 8, Jalan Awf 3, Ampang Waterfront, 68000 Ampang Selangor

Waktu Operasi
3.30 petang - 11.30 malam

Contact number
+60 16-3763369


dia ada kedai lain di Bukit Indah & Aeon Big Ampang juga
 tapi nurul lebih suka makan di Ampang Waterfront punya sebab rasa lebih sedap!
kedai ni diusahakan oleh family Melayu 
pekerja dia juga berpakaian sopan dan sgt islamic Alhamdulillah :)



kedai dia yang simple




ni special recipe di Has Raz
so creamy & delicious!
RM16 




lamb chop yang juicy & sedap!




ampang waterfront
tepi jalan boleh nampak
bawah salun


see ya!

nurul suka chilli sauce dia sedap :)

selamat mencuba guys!

Saturday, 10 September 2016

Mandi sungai@The Nahara,Kalumpang





Assalamualaikum guys :)

Today nak review tempat mandi sungai best di Hulu Selangor

THE NAHARA
KALUMPANG

Lot 428 Jln Besar Kg Pasir Putih,
Kalumpang,Hulu Selangor

Contact No
019-4312193

Bayaran masuk

Dewasa : RM 8
Kanak-kanak :RM 5

Kemudahan

Villa
RM1800/day

Chalet A (8' x 10')
ada tilam Queen size & kipas dinding
tandas di luar
RM150/day


Chalet B (16' x 16')
 tandas,Katil Queen size,air-cond&kipas,TV
RM300/day

Tapak khemah
Bermalam guna khemah sendiri 
Dewasa:RM 15
Kanak-kanak :RM7

Harga sewa khemah kecil
RM50 /unit +Tilam RM 5/unit

Sewa khemah (15' x15')
RM 120/unit + katil RM10/unit

Pondok/Wakaf
kena booking untuk elak tempat penuh
ada tempat BBQ juga :)

ada kawasan lapang untuk buat aktiviti 
ada jungle trekking

ada kedai kecil jual makanan,minuman and pelampung
tapi better bawa makanan sendiri sebab pilihan tak banyak :)

Sesuai untuk pelbagai events mcm family day or company events

THANKS kepada family mertua tersayang yang belanja dan bawa nurul ke sini :)
Thanks to my makyang belanja kami & Pakyang yang drive ke sini.
Semoga Allahswt dpt balas jasa kalian :)

Signboard The Nahara

Villa 

villa

pondok/wakaf


tempat parking ada padang untuk buat aktiviti

Chalet A

my sweet anak buah kakak dini dan adik wafi :)
belakang tu Chalet B

Suasana di The Nahara

meja di pondok/wakaf 
tempat ni sudah di booking tumpang sat nahh



kedai kecil
ada jual makanan,minuman dan pelampung tapi limited!

kedai

kerusi santai untuk minum dan makan


laluan ke seberang sungai
nice wooden bridge!



beautiful!



sungai di The Nahara


the track

surau
telekung dan sejadah disediakan


bilik persalinan yang bersih :)


paip untuk wuduk dan tandas 



Enjoy!