Sunday, 7 July 2013

Seminar Hartanah bersama blogger 'Abang Ensem'.

Assalamualaikum dears

Pagi tadi(7/7/2013) nurul attend talk 'Seminar Hartanah bersama blogger Abang Ensem'.
THANKS blogger Abang Ensem sebab pilih nurul sebagai pemenang hari tu.
So dapat pergi talk secara percuma plus dapat buku.
Alhamdulillah (^_^)
Tadi nurul datang dengan adik lelaki nurul.

Banyak ilmu berkaitan hartanah yang nurul perolehi dan juga berkaitan hal-hal dengan lawyer semua.Waa..nrl rasa nurul girls paling muda kat situ..Jarang dapat class penuh lelaki sebab dulu sekolah girls dan university pun ramai girls kat class sebab belajar pharmacy..agak segan di situ (^_^).Tapi takpe demi ilmu!

Nurul belajar berkaitan investment hartanah,modal,site viewing,market value,process pembelian rumah sub-sale,berkaitan process house loan dan cari lawyer untuk beli rumah dan pelbagai lagi dari blogger Abang Ensem atau nama sebenarnya Meor Zaidee Meor Ahmad Rasdi..Then stop tea break dan makan kuey teow,sambal telur dan kuih muih.Lepas tu talk start balik tapi kali ini di sampaikan oleh lawyer from Khairil & Co..Lawyer explain berkaitan lawyer work progress dalam pembelian rumah sub sale..Alhamdulillah dapat juga ilmu sikit2..tapi ilmu ni lebih menjadi kalau kita merasai sendiri pengalaman beli rumah itu..fuh cukup lah yang satu ni pun sudah ikat perut nurul..(-_-") macam mana Abang Ensem boleh ada 14 rumah..Anda memg hebat!Alhamdulillah murah rejeki AE..hehe (^_^)

Bismillahi tawakkaltu a'la Allah~

Here we go.Tingkat 3 PKNS Bizpoint Seksyen 7 Shah Alam


Talk by Blogger hartanah Abang Ensem start @ 9.00am

 Little yuyu (nampak ke duk belakang tu..haha) dala yuyu kecik kenot beside me my adik lelaki
rasa mcm masuk class engineering plak (-_-") ramai laki

Talk by Lawyer from Khairil & Co after tea break

 Ceh macam retis AE orang mintak sign..fuh!


See..macam retis kan siap snap pic dengan blogger AE


Most wanted girl beside the retis blogger AE 

I bought 1 book from AE which is 'JANGAN BACA BUKU INI' RM 20
 dan lagi satu buku tu 'JANA WANG DARIPADA HARTANAH' dapat present menang contest AE.

U M.A.K.E M.Y. D.A.Y
Alhamdulillah Ya Robb
(Nasib adik nak ikut kalau tak..tak sampai lah jawapnya..Thanks Udin..Ceh)


















8 comments:

  1. Thanks Yuyu sebab sudi datang. Awak memang comel. Tetiba.. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha gua pun comel bro...kekekke

      Delete
    2. haaaa..jumpa pun bro melastik Bintang..mohon minta pics seminar AE siri 19 boleh? emailkn ke nurul_licious89@yahoo.com..pls..pls..pls...pls..

      Delete
    3. AE pun apa kurangnya!!!hehe..ayat bodek sebab dapat hadiah buku..mane tahu menang lagi next time..;P AE nurul mana ade cun sangat ponnnnn..AE bohong je korang..jgn percaya! dala yuyu pendek..taraweh jom!

      Delete
  2. minat hartanah juga ya.. same club ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah terjebak..baru terminat..hehe..time nurul skolah menengah ibu sek cakap suh beli rumah je..skrg alhamdulillah..tapi kutip sewa uma ibu..sebab dia garang!

      Delete
  3. wah bestnya..
    follow sini. :)
    fiqansz.blogspot.com

    ReplyDelete

Thanks for reading :)