Saturday, 20 July 2013

All about my Saga BLM :)

Assalamualaikum semua :)

Pada 10/7/2013 saat 1st day
kita berpuasa nurul telah di uji dengan dugaan apabila my 'B' bergesel dengan lori. (T_T)

Mohon dijauhkan Ya Robb dari kecelakaan next time.


Alhamdulillah cermin je pecah.(T_T)


Then for 5 days nrl drive no side mirror.huh.
tawakal jela guna front mirror.

Pada 14/7/2013 nrl & ayah pergi bengkel beli side mirror baru.
Alhamdulillah sekejap brother tu semua buat.
Nasib manual punya side mirror.So senang sikit nak pasang.

 Bengkel (Bumiputera)
Tmn Sri Indah Balakong

Ayah beli side mirror baru.
price RM68.(^_^)

My 'B' waiting for repair.


Tada!(^_^) Alhamdulillah

Sila berhati-hati di jalan raya.
Baca doa naik kenderaan ok.



TUKAR SPORT RIM KERETA

Alkisahnya sebab baru tersedar kena tukar tayar haha
bayangkan 5 tahun nurul tak pernah tukar tayar (T_T)
adalah 1 tayar pernah tukar tu pun sebab pancit terus tukar baru je terus.haha
Harga tayar tu RM140 tukar di bengkel area rumah

So hubby contact kawan baik dia nama Mizi 
pasal tempat nak tukar tayar dan sport rim sekali
So Mizi recommend kedai ini

WE AUTO WHEELS & TYRES
(Pandan Prima) area Tesco Ampang
4/2/2016

SUBTOTAL : RM 1470

gambar dari FB
masa nurul pergi tu kedai dia guna sign board ni
rasanya sekarang sudah tukar sign board baru





Tayar kereta asal :)



Tayar kereta baru 

195/50/15 EP 200 Bridgestone BS





TUKAR BRAKE KERETA

Hubby perasan ada bunyi something bila tekan brake kereta
so 1/6/2016
hubby nurul bawa kereta ke bengkel area Batu Caves
BENGKEL USHA MAJU

SUBTOTAL :1016




TUKAR BATERI KERETA

2 kali nurul sudah tukar bateri kereta
tiap 2.5 tahun nurul tukar lain



1st : Niko SMF Bateri



2nd: Izu Bateri 

Harga : RM 205 (2016)
tanpa trade in bateri lama

Tahun 2016




TINTED CERMIN KERETA

Date : 21/7/2016
Kami buat tinted cermin kereta di Hulu Langat
masuk saja laluan ke Hulu Langat kedai berada di sebelah kanan jalan
sebelum SMK Nanding

Kedai tinted dia kecil saja boleh muat satu kereta
Ada signboard tulis Tinted 4 Cermin RM48

so kami buat tinted 4 cermin pintu kereta berharga RM 48
dan tinted sedikit bahagian atas cermin hadapan RM 10

SUBTOTAL :RM 58

tinted cermin hadapan bahagian atas


pekerja sedang memasang tinted kereta






TUKAR SPORT SPRING 4FLEX

Date : 31/12/2016
Location :Bengkel kereta Meru Klang

Contact person : Bro Azhar
0112-0579688 (Whatsapp)

Sport spring 4 Flex Saga BLM (1 set) 
RM 380

Upah pemasangan : RM50 (promo)

SUBTOTAL : RM 430
bengkel kereta di Meru Klang



selepas selesai pasang sport spring 4flex 
kami buat alignment dan balancing tayar di 
kedai tayar Jaya Bersama Resources, Ampang Waterfront





alignment dan balancing tayar : RM 45

9 comments:

  1. alahaiiii kesiannyeeee lain kali kalau mengantuk jgn bwk kete tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuwu..nak buat cmne time tu byk pula keje nk kne setel..hehe..slm ukhuwah!

      Delete
  2. tido???? pergh bahaya betul... mengantuk sangat ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro melastik bintang..xdela tido..nantox jew..hehe

      Delete
  3. Lepas ni hati2 k, kalau rse mengantuk, better brhenti di mana2 dlu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhuwah!..yup baik cik Intan ;)

      Delete
  4. uish. hati2 ye yuyu. bahaya memandu sambil ngantuk ni

    ReplyDelete
  5. Nak cari tayar? Cuba website https://mytayar.com

    Ada banyak kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    ReplyDelete

Thanks for reading :)