Saturday, 29 October 2016

Action Camera Review:RD990 Full HD & Eken H8R 4K Ultra HD Wifi

Assalamualaikum semua :)

Today nurul nak review action camera yang nurul pernah guna.Action camera ni lebih kurang macam Go Pro tapi harga dia jauh lebih murah :)

First action camera nurul guna adalah RD990 Full HD Action Camera(yellow)
Nurul beli dari instagram GadgetOhGadget (Ijataben) dalam Rm400+ .servis bagus juga!
Dapat full accesories dalam beg cuma skrin belakang je takde yang buat nurul beli action camera baru dengan adik.

RD990 boleh connect wifi dengan phone guna app ActionCam990 dia.

RD990 Full HD Action Camera(yellow) 
credit to http://www.red5.co.uk/


contoh gambar dari RD990 action camera

adik nurul & cousin masa pergi stadium


Nurul beli action camera kedua jenis 
Eken H8R 4K Ultra HD Wifi Action Camera (silver)dengan harga RM 430 
dapat percuma 16GB Samsung MicroSD dan Easy Go Monopod.
Lazada jual dalam RM470 lepas diskaun.


Action camera ni ada skrin di belakang so nurul boleh tengok balik gambar2 yang dah di snap! Friendly user dan kualiti gambar juga okay not bad tau.

Eken H8R 4K ni juga boleh connect wifi dengan phone
 just install app Ez iCam dari App Store atau Play Store.

Kesimpulannya nurul lebih senang guna action camera Eken H8R 4K berbanding RD990 :) 
cuma Eken H8R dapat full accesories just dalam box berbanding RD990 dapat beg lawa.hahaha.

Go Pro ada rezeki lebih boleh try beli next time cuma accesories kena beli asing-asing berbanding action camera dapat full set terus.

Eken H8R 4K ultra HD 




Monopod boleh guna dengan remote

contoh gambar dari Eken H8R 4k 
ada setting tarikh dan masa

Eken H8R 4K

 RD990 dan Eken H8R ada provide waterproof casing 

kalau nak beli action camera Eken H8R 4k
boleh wassap +60 18-274 9792 

contoh gambar dari SJCAM 4000 milik kak Mia

cantik kan :)

action camera kalau ambil gambar time siang gambar sangat cantik
so amik la gambar tengah-tengah panas rembang
haha


wassalam :)

No comments:

Post a Comment

Thanks for reading :)