Thursday, 5 November 2015

Tempat Beli Barang Kahwin

Assalamualaikum semua
Today nak share tempat nurul survey nak beli barang kahwin nurul
area Selangor dan KL
so kepada bride to be yang
tengah nak cari tempat beli barang kahwin boleh la baca :)
tempat ni memg kebanyakan b2b lain pun selalu pergi juga.
sebab murah dan banyak pilihan.
so apa kata korang try survey pula kan.


SEMUA HOUSE KL

Address: 3, Lorong Bonus 6 | Jalan Masjid India, Kuala Lumpur 50100, Malaysia (TripAdvisor)

Public Transport
for surveying
Star LRT Stesen Bandaraya (near Sogo) or
Star/Putra LRT Stesen Masjid Jamek (jalan kaki lalu kedai-kedai)
bole tanya orang bila sampai sana InsyaAllah dorang tahu :P


Car (Waze)


Semua House ada 3 tempat bole beli barang dekorasi untuk perkahwinan
spt hantaran,dulang, reben,bunga dan macam lagilah

Yen Riben (Basement)
Sin Yin (Basement)
Sayang You (5th Floor )

banyak pilihan dan harga pun murah :) boleh survey nanti


Kedai Yen Riben

Kedai Sin Yin

Sayang You nrl tak sempat singgah :P


FAH LEAN FLORAL BALAKONG




Tempat ni macam gudang jual barang-barang perkahwinan seperti deko hantaran,bunga etc
Affordable price!

No. 2 & 2A, Jalan 1/3,
Taman Industri Selesa Jaya
43300 Balakong, Selangor, Malaysia
10 am- 7 pm (everyday)

Transport : Car
(area kawasan perindustrian)


Fun N Cheer World Balakong

Lokasi agak tersorok bersebelahan dengan balakong home furniture
area Econsave Balakong  jalan  ke Bandar Tun Hussein Onn

Kedai serbaneka tingkat atas ada jual pelbagai dekorasi dan barang perkahwinan

Harga pun murah juga!



SOGO KL



www.klsogo.com.my

sogo

Address: 190, Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50100 Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur, Malaysia


Public Transport : Star LRT Stesen Bandaraya or Car

Sogo ada banyak branded shops untuk barang-barang hantaran macam perfume baju kasut handbag. Sogo selalu ada sales so B2B boleh la pergi beli barang untuk hantaran nanti :)

JUSCO or AEON 

 Banyak branded shops juga untuk beli barang hantaran kahwin


MITSUI OUTLET PARK SEPANG(MOP)_

www.mitsuioutletparkklia.com.my


Lebih kurang macam JPO (Johor premium outlet) tapi yang ni lokasi di Selangor :)
Banyak kedai barangan jenama buat hantaran boleh la beli kalau ada sales ke kan.
Mitsui time nrl kahwin tak sempat survey dah kahwin baru pergi haha

Public Transport
for saja jalan-jalan

KLIA Transit Train -> KLIA/KLIA
JADUAL KLIA TRAIN

Naik shuffle bus dari KLIA/KLIA2 -> Mitsui Outlet Park
Jadual Shuffle Bus MOP - KLIA/ KLIA2

Car (Waze)


JALAN TAR KL
(Jalan Tuanku Abd Rahman)
 & MASJID INDIA

Jln TAR

Public transport
Star LRT Stesen Bandaraya (near to JLN TAR)
or
 Star/Putra Stesen Masjid Jamek  (near to Masjid India)



LRT

Car (waze)
ada banyak lot parking di belakang kedai dan dalam bangunan
bayaran kira ikut jam

 Jalan TAR ada pelbagai gedung kain dan fabric
untuk buat baju pengantin,akad nikah or baju sedondon family :)
sepeti Gulatis Jakel Nagoya
kedai nak tempah jahit pun banyak boleh cuba survey sekitar situ.


JAKEL MALL
Jalan Munshi Abdullah KL

www.jakel.my

Sekarang sudah ada Jakel Mall so
lebih besar & banyak pilihan fabric perkahwinan boleh pilih nanti :)


Actually Semua House , SOGO ,JLN TAR ,JAKEL MALL & Masjid India semua dalam kawasan yang berhampiran saja cuma kena jalan kaki sedikit ikut laluan kedai-kedai untuk sampai.


GM PLAZA KLANG

http://www.gmklang.com/


Nurul tak pernah sampai lagi GM Plaza KL (Chow Kit) & GM Plaza Klang.
GM Plaza Klang lebih luas & byk pilihan.
just share dari orang saja yang ckp ni pusat borong barang.
boleh borong barang makanan atau barang2 door gift 
 juga boleh beli barang deko hantaran kahwin di sini.Pergilah try survey!

buka pukul 10 pagi
Alamat 
GM Klang Wholesale City,
Jalan Kasuarina 1,Bandar Botanic,41200 Klang Selangor


GOOD LUCK B2B :)
Semoga dipermudahkan segala urusan




No comments:

Post a Comment

Thanks for reading :)