Sunday, 2 November 2014

Bandaraya Kuala Lumpur :D

Assalamualaikum :)

Today 2/11/2014 kami melancong ke 

Bandaraya Kuala Lumpur

#Ehh

Tujuan asal kami pergi KL actually nak beli tudung :)
Bila sampai KL jadi kelaut semuanya..haha :D
Sogo ada sale pulak kan..

Cara cakap macam lah duduk jauh sangat kan.
Kami stay Cheras saja tapi busy sgt kerja sampai takde masa nak jalan KL ni weh.

Kami gerak naik LRT Cheras to LRT Bandaraya

           
First kena beli coin color biru dekat mesin pakai notes/syiling
 For those yang dah lame tak naik LRT (mcm nrl) skrg dah tak pakai kaunter ye.
So prepare duit kecil siap2.Cheras-Bandaraya cost RM1.70/person sehala

Anything pasal public transport area KL boleh check kat MyRapid

Sampai saja station Bandaraya boleh turun terus masuk Sogo or 
pergi Jalan Tunku Abd Rahman(TAR).Selalu org sini panggil JLN TAR je.

 

Masuk Sogo terus makan di Food Court Sogo time nak dekat pukul 1pm.Lapar!
Food Court Sogo ada macam2 foods dari kuih muih, yong tau foo,western food,nasi lauk pauk, claypot, sizzling,air pelbagai rasa dan lain2

   
         Food Court Sogo                     Nabila & Shafa eating sizzling

 Lepas makan terus solat di Surau Sogo di B1 floor (basement) 
if turun guna escelator kena turn right dan nampak surau :) 
After that kami jalan-jalan dlm Sogo.Time tu Sogo ada sale(pernah ke takde sale?)

 

                                   
 Selfie everywhere :D

Lepas tu kami ke Muaz Textile cari tudung.tudung & tudung
Beli tudung banyak2 tak tahu pakai ke tak (T_T) ishh.Total semua 6 tudung hanya RM 48.80 only.
Kedai ni memang murah quality ok-ok la padan dgn harga lah yea.

                             
  
Shopping tudung at Muaz Textile(ada banyak kedai) 
kami pergi yang sederet Sogo tu




This is Jalan Tunku Abdul Rahman.
Tempat untuk kaki shopping
beli barang kahwin dan perayaan

Still finding tudung..tehee pening ke nabila :'D
shafa kusyuk kemain..


Masuk Semua House pula..
pelancong kan semua tempat kena pergi :D

cant stop em from finding tudung

tudung RM 5 kottt..tu yang belek2..haha

again ni kedai lain pulak

wefie :)

Shopping kedai brooch 

Shopping kedai kasut.

okay dah nak balik.
Kami naik LRT Masjid Jamek - Cheras.Cost RM 1.70/person
Lalu sini terkenang pergi sekolah CBN time FORM 5 dulu dr Cheras :')
terkedek-kedek lalu AIA, sekolah St.John jln kat Bukit nanas tu..sekarang dah pancit.haha :D

ok wassalam

P/S: Shopping kat sini murah2 jea..Tak mampu nak shopping pavi :D 







             














































































No comments:

Post a Comment

Thanks for reading :)