Sunday, 30 August 2015

Holiday Krabi Thailand (Ao Nang) :) Day 3 Krabi Town # ATV Adventure & Elephant Trekking

Assalamualaikum semua

kita continue pula dengan entry Day 3 kami di Ao Nang Krabi :)

Pagi macam biasa kami cari makan dulu :)

Makan di Casa De Artworks

pakcik ni pandai cakap Melayu :) ayam dia sedap


naik tuk tuk nikmati pemandangan bandar Ao Nang waktu siang

lepak di kedai ni sementara nak deal untuk program petang ni
kami plan nak main ATV & Elephant Riding Trekking
tapi sis tu tiada pula so kami survey ke agency yang opposite dengan kedai makan tu.

kat Ao Nang ni boleh ronda-ronda naik motor juga :) tapi kami naik tuk tuk je


deal dengan agent untuk program ATV & Elephant activity
program selalu start pagi pukul 9 am tapi kami dah lewat so kira half day je
1 person charges RM 110 

lepas dah deal kami naik tuk tuk ke Krabi Town
 untuk beli barang nak bawa balik Malaysia
600 Baht
1 person 150 Baht (RM 15)

singgah sini dulu


then kami ke Krabi Town pergi Maharaj Market
beli kekacang

dalam tuk tuk

Maharaj Market


Balik ke hotel





Lepas Zohor agent datang jemput nak bawa kami ke Elephant Riding & Trekking




jumbo yang comel

                                      


lepas dah riding gajah kena bagi gajah makan tau 1 bekas 60 Baht



steady je bagi gajah makan haha

                                     
lets wefie with chang

Tempat Naik Gajah

lepas aktiviti gajah kami pergi ke program ATV pula
ada agent akan jemput kami untuk bawa kami ke lokasi ATV 
kami berempat je seronok!




sebelum start mereka bagi mask and helmet
kena practice dulu bawa pusing-pusing baru dorang bawa kita ke tempat lain
Ada 2 orang akan guide kita 
tak reti bawa motor pun dont worry 
sebab tekan je suis dia takde pulas bagai cuma kena pandai handle la


vroom vroom


tempat ATV ni ada macam sungai masa kami datang dorang tengah mandikan gajah tu :)

ATV memg best masuk laluan berpasir jalan kampung ladang kelapa sawit kebun bebukit
Adventure habis la
Kena pakai mask sebab asap dia boleh buat muka jelaga

Dah habis ATV kami tunggu agent datang jemput kami untuk balik ke hotel.
petang tu kami makan-makan kedai tepi jalan before balik hotel





kat Ao Nang ni yang ni lah yang famous tu
PAN CAKE
sedap :)

malam tu Osman tuk tuk ajak kami pergi Solat di Masjid Ao Nang :)
malam tu kami ronda-ronda beli souvenirs lagi macam baju fridge magnet etc


kubah masjid Ao Nang

masa time kami survey2 tu baju t-shirt murah  dekat area macam pasar opposite masjid tu.
kami borong sampai nak habis baju t-shirt dia.
dah setel shopping kami balik hotel :)

kami pergi weekdays so tak dapat nak pergi night market Krabi buka weekend saja
 ada rezeki insyaAllah :)












No comments:

Post a Comment

Thanks for reading :)