Friday, 24 January 2014

Steps:Whitening(Putihkan) gigi LumiBrite Brand

Assalamualaikum semua

Hari ni yuyu nak tunjukkan camno yuyu guna 

Take Home Whitening Kit LumiBrite

Dia punya kesan mungkin tak lah putih sangat 
coz brand yuyu beli ni consider paling murah kat Klinik gigi tu.

Ok Lets start!
Sorry kalau macam geli sikit.hee :D



Okay.ada banyak conc actually tapi yuyu punya yang 32% tu.
Guna 3 mins sahaja pakai kat gigi
But seriously! 3 mins tu pun mcm dah x tahan nak buka cepat.

Ni pandangan atas (ceh) set take home kit

Okay..ni lah yang ada kat dalam kit tu.
6 syringes gel whitening dalam bekas tu ada tray gigi yuyu


Tada! okay ni tray gigi yuyu (nilah bentuk gigi den yo)

 Okay sebelum buat.Makesure kena gosok gigi & flossing gigi anda ok
Bagi bersih sikit la yea. Basuh tangan bersih2

Ambil satu syringe whitening gel.Then korang nampak ada kepala kat hujung tip tu korang twistkan sampai tercabut.(Penutup tu jangan dibuang yea sebab kena tutup balik syringe gel tu)
Nak tutup balik kena pusingkan kepala dia dan masukkan je.

Lepas tu korang letak whitening gel tu dalam ruang gigi tu.
PLEASE letak sikit je.First time terletak banyak dan sumpah pedih rasa mcm nak cabut balik dari gigi!
Tahi lalat tu comel kan? hehe

Okay maaf ya gigi tak cantik sangat.
Sekarang ni yuyu tengah pakai tray gigi atas punya.
Tray tu memg dentist akan buat ngam2 untuk gigi kita je..Before pakai makesure ada orang tolong setkan jam 3 mins.(adik jadi mangsa buli).Tunggu 3 mins (memg letih okay+ akan pedih sikit2).
Memg rasa nak buka cepat! Habis 3 mins boleh pergi sinki buka dan basuh tray tu pakai berus gigi.
Keringkan.


Then..buat step yang sama(masukkan gel dalam tray).setkan jam 3 mins.pakai tray kat gigi bawah pula.

Nampak tak macam ada buih2 putih celah gigi gusi..tula buat pedih tu.so jangan letak banyak2.
Buih putih tu boleh lap pakai kain bersih.

Ni gambar gigi masa hari pertama guna.Macam biasa yuyu memg mengaku yang nrl bukan seorang yang compliance..so baru pakai 5 hari itu pun alternate days.(bz keje ok).Should be habiskan till 14 days actually..nanti ada masa yuyu pakai lagi ler.Hasilnya takdelah bersinar2 sgt..kalau cantik tu dorang buat crown bagai woo beribu2 tau..

Sebenarnya ada pantang tak boleh minum coffee,tea or colored food tapi yuyu ni baru pagi tadi dah minum nescafe..haa acano?

ok wassalam
p/s: kalau gigi memg dah naturally putih tak payah la pakai..Berus,Gargle,Flossing je gigi tiap2 hari then jangan lupa scalling gigi 2x setahun.Cis baru perasan salah eja LumBrite.xpela!

















2 comments:

  1. jalan-jalan ke sini :) jemput ke blog saya ye =D http://tomatosouporen.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thanks for reading :)