Wednesday, 8 January 2014

Part 1: Whitening a.k.a. putihkan gigi

Assalamualaikum :)

So lets continue my story ok from my previous POST :)

Orang nak gigi cantik..ang pun nak yuyu..suka hati ang la..haha :P
 Jadi tak jadi belakang kira yea dok..atleast aku cuba kan..

Lepas je yuyu pergi Scaling & polishing dekat Klinik gigi Noorazlina.Yuyu pun cakap dengan dentist nak try buat whitening gigi dekat rumah sendiri..kira ambil take home whitening kit.Average harga dari RM400 to RM700 depends pada brand dia..Yuyu of course la ambil yang paling rendah..haha :D takde sponsor.

So dentist buat appointment around 6.00pm date 27/12/2013 untuk buat tray gigi.

Buat tray gigi ni sekejap saja dia macam letak benda ala-ala plastesin dan tekap dekat gigi yuyu..then bila dentist dah dapat bentuk gigi dia akan keluarkan so nampak la bentuk gigi kita tu.Ada dua tray untuk gigi atas dan gigi bawah :)

Dentist akan hantar ke lab untuk buat tray gigi yuyu..wuhuu

4/1/2014 : Klinik call suruh datang klinik ambil tray dah siap & dentist mahu ajar cara-cara pakai whitening kit dekat rumah nanti :)


Tada..ni la tray gigi kita.:D


Dentist bagi pamplet pasal whitening kit ni. Brand Lumibrite.


Lumibrite

 1 set ada 6 whitening gel & tray gigi

Next post yuyu akan bagitau pengalaman guna benda alah ni..hehe :D 


Enjoy reading!







No comments:

Post a Comment

Thanks for reading :)