Tuesday, 7 January 2014

Scaling & Polishing my gigi

Assalamualaikum..
woot..woot

setelah sekian lama menyepi akhirnya ada jugk free time nak update blog ni..
fuh2 penuh sawang dah yuyu.

Tanggal 26/12/2013 yuyu ada buat appointment untuk jumpa dentist pada pukul 10.00 pagi.

Lokasi di Klinik Pergigian Noorazlina di Taman Putra Kajang.
Betul-betul sebelah plaza tol Sg.Ramal (Silk Highway).
Actually yuyu 1st time pergi klinik gigi ni & klinik ni pun masih baru kat situ.
So nurul pun dah setahun lebih TERLUPA nak scaling gigi jadi yuyu  pun buat keputusan untuk pergi scaling & polishing kat situ.

Dentist dia very friendly & gojes tau :)
Klinik yang cantik & bersih juga.
Pesanan khidmat masyarakat : Jangan lupa scaling gigi 2x setahun ok :)

My appointment card.Cantik kad dia color purple pink!

Pintu masuk then kena naik tingkat 1

Nak masuk kena tekan loceng ok.
Assistant akan tekan bila dengar bunyi then baru masuk ok

 Masuk klinik kena buka kasut ok.
boleh pakai ni kat dlm klinik

Ini kaunter register.1st dtg kena bagi I/C utk rekod pastu duduk sat dekat 'waiting area' before assistant panggil nama kita.

Waiting area .Boleh tengok Astro.dah mcm duk rumah rasa..haha


Ada water dispenser juga kalau nak buat air milo ke.
Nak membaca ada magazine & paper juga.So takdela bosan sgt kn ;p

Klinik gigi ni juga ada sediakan surau & toilet(ofkos ler) hehe.

 Lastly SMILE ALWAYS :) 

Korang boleh terjah blog Dentist 2b ni mengenai senarai harga rawatn gigi di Malaysia

Wassalam. :)




1 comment:

Thanks for reading :)