Thursday, 14 March 2013

Cara cantikkan blog!

Assalamualaikum semua..

Nurul amatlah suka berblogwalking untuk menambahkan info dan mcm2 lg..So nurul akan jumpe mcm2 design blog yang cantik tertarik kau memg da bomb lah kan..hehe..

Untuk mencantikkan blog korang sume..korang actually boleh tambah macam2 widgets dekat corner atau sidebar blog korang..Korang boleh follow blog ni SINI

Dalam BLOG NI dorang turut ajar cara-cara macam mana nak letak widgets kt dlm blog korang..dun worry..have fun guys!

ok korang boleh la cantikkan blog korang sume yea..wassalam

70 comments:

  1. http://lurvepink1995.blogspot.com/... done follow ur blog,, :D follow back maybe.. tpi, blog kite x cntik cam blog dye.. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe..leh cantik kan lg byk2 ikut link ats tu..salam ukhuwah!

      Delete
    2. Hai. I'm Newbie , boleh singgah blog and follow . tq http://eyzafaeyza.blogspot.my/

      Delete
  2. nurul ,, boleh ajar aieyma untuk letak yg cartoon tepi <- tu takk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry adek aieyma coz baru je baca comment sis..bukak website ni http://widgetindex.blogspot.com/ lepas tu pergi dekat kategori widgets & best quotes tekan pastu cari category 'islamic' then click..nanti dia keluar icon carton mcm tepi ni :) ikut step dia suruh buat k..salam ukhuwah sis ;)

      Delete
  3. DH rasa gadis bertudung merah ni lagi comel,
    DH new blogger, xreti nak wat.....;-(

    http://diarihati04.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ukhuwah diari hati..its okay..leh explore slow2..yg gadis tdg merah ni sis bukak dekat website ni (http://widgetindex.blogspot.com/) lepas tu pergi dekat kategori widgets & best quotes then tekan pastu cari category 'islamic' then click..nanti dia keluar icon carton mcm tepi ni :) ikut step dia suruh buat k..salam ukhuwah sis ;) sorry sgt coz lmbt reply..bru je terjah blog ni..busy sgt!..hehe

      Delete
  4. bestny..sya pon nak cantikn blogla...ty follow blog sya jgak tau ;)

    ReplyDelete
  5. tq..nanti sy pn nk cntikkan blog...hehe... jgn lupa follow me taw...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ok..t sya follow..salam ukhuwah

      Delete
  6. assalam...thanks or the sharing,,,,
    btw im new in blogging,,,
    t mai la dtg terjah blog saya at lensamerah.blogspot.com

    enjoy reading... =D

    ReplyDelete
  7. I'm new blogger .. p lahh tengok blog cek pulakk nak .. hidupmaugempak.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. cantik la blog nurul...sys bru lg gne blog tp x tau cmne nk buat..follow back ok

    ReplyDelete
  9. done follow ur blog..thanks for the info..salam ukhwah.. :)

    ReplyDelete
  10. Thanks atas info...maklumat berguna...dpat pahala bila orang lain guna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..tq sis Miela..salam ukhuwah!

      Delete
  11. NEW INFO. best ni, thnks y yuyu, lpas ni blh r tlng follow blog titew

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..Tq..insyaAllah..slm ukhuwah awk!

      Delete
  12. hai, dah follow blog awak. boleh follow blog saya tak? kalau sudi la. http://blogsipendiam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. cantik blog awk..saya baru mula jew blog harap bleh bg tunjuk ajar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cik Syu!.slm ukhuwah ;) syu boleh click DI SINI kt ats tu nanti dia terus ke blog yg boleh tunjuk2 kn cara2 nk buat blog jd cantik tau..hehe

      Delete
  14. Assalamualaikum... salam ukhuwah... cantik blog yuyu. jom reronda blog kita.. bangundaritidoq.blogspot.com..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..thanks noor! blog noor pun cantik jugak..baik!

      Delete
  15. cantik blog..hrp boleh tunjuk ajar ye..
    senang2 follow la blog akak plk... http://inspirasihaida.blogspot.com tau

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum..saya dah cuba
    terima kasih atas perkongsian ini, nanti nak cuba yang lain pula :-)

    terjah juga blog saya yer walaupun tak secomel blog awak

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..alhamdulillah..tq2..insyaAllah awk..slm ukhuwah!

      Delete
  17. sy baru buat blog..saya xreti nk hias blog saya :( boleh tolong tunjuk cara x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe syafirah..syafirah boleh follow dia punya instruction je slow2..xpun syafirah boleh google kdg2 ada blogger yg ajar buat step by step..sis x sempat buat lagi..sorry..slm ukhuwah!

      Delete
  18. follow sy blik sis,,sy ;on bru jgak dlm blog heheheh

    ReplyDelete
  19. tq for tips:)
    rajin2 jom singgah : http://tipssihat-ibuzara.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2..insyaAllah sis if ade waktu free..insyaAllah..slm ukhuwah!

      Delete
  20. cantiknya blog awk....boleh sharing cara mudah untuk faham macam nak kasi blog cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai awk..thanks.. ;) nor try click tulisan bold purple kt ats tu nanti dia terus link ke blog org yg boleh ajarkn bg blog jd cantik..buat mse ni yuyu x sempt buat lg..cowii..btw..slm ukhuwah!!

      Delete
  21. Teringin sangat nak ada blog macam ni. Thanks.

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. saya new.. x paham la.. nak gak background kaler n ada kartoon cute :( tp x reti

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe dear buat slow2..pergi dekat 'template' pastu click 'customize' then boleh edit mcm2 ;)

      Delete
  24. Baca artikel menarik,movie dan picture :) terima kasih diatas post admin yg berguna ini..salam kenal semua..



    ReplyDelete
  25. saya baru kat sinie .. tak reti lah nak hias blog mcm mana ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk click blog yg saya bg tu..dlm blog tu ada cara2 die bgtau :)

      Delete
  26. Hye sis, cemana nak letak widgets permpuan belah kiri ni..

    Sya pun baru nak bergiat aktif blog, dh lama create tp x aktif..

    http://ibuzharifqusyairi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum ibuzharifqusyairi..slm ukhuwah..yuyu ambil dr blog widget yg nrl post tu..akk click blog tu t die tunjuk sekali cmne nk buat..tq singgah :) slm ukhuwah

      Delete
  27. DONE FOLLOW . Nanti follow kita blik ehh .

    ReplyDelete
  28. Hair sis boleh kongsi camner nk buat wallpaper bergerak

    ReplyDelete
    Replies
    1. wallpaper bergerak cmne tu sis?yg ank patung tepi kiri ni yea..sis click blog yg nrl bg atas tu nanti die ada byk widget & die ada ajar skali..tq singgah slm ukhuwah :)

      Delete
  29. Simple & Nice ! :D
    Salam ukhwah sis. Jemput ke blogg syee - > http://cintabunyimuzik.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis..ok insyaAllah..slm ukhuwah :)

      Delete
  30. salam kenal gan ....
    Terima Kasih ya Telah mau berbagi Artikel yang cukup menarik ini ...
    Sambil baca artikel ini, mau tanya untuk tempat grosir kaos kaki muslimah yang memilika banyak piliha model terbaru dimana ya....
    moha makin bagus lg artikelnya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal :) saya tahu yang ini saja..yang lain kurang pasti..maaf yaa

      Delete
  31. salam, nak tanya kalau nak tambah background music camner yer? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslmanja...hai ctmanja..sorry nrl pun x sure sgt..dah lupa..cer try gugel..:)

      Delete
  32. done follow ur blog.. salam ukhwah.. blog ana xcantik lg... newbie
    http://teknikforexpercuma.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. Assalam tq.. dear very nice blog.. minta halal ye ilmu yg sis kutip disini.. sudi2kan jelajah ke blog sis & follow my blog www.sarahsamsuri1502.blogspot.com
    ~done follow your blog

    ReplyDelete
  34. Assalam tq.. dear very nice blog.. minta halal ye ilmu yg sis kutip disini.. sudi2kan jelajah ke blog sis & follow my blog www.sarahsamsuri1502.blogspot.com
    ~done follow your blog

    ReplyDelete
  35. Assalammualaikum, thanks bagi tips ya. cantik blog awakk.. saya dh follow awk. boleh la sy tanya awk pasl blog ya.

    Follow my blog ~ http://qiqiqieylfunkyblogspot.com

    ReplyDelete

Thanks for reading :)