Monday, 15 February 2016

Holiday Grand Lexis Port Dickson



Assalamualaikum guys :)


 Lexis hotel groups ada 3 jenis kt PD

Grand Lexis PD   5 stars 
Lexis  PD   4 stars
Lexis Hibiscus 5 stars (latest)

nurul pilih lokasi Port Dickson sebab just short vacation & last minute plan!

Today nurul nak review pasal Grand Lexis Port Dickson

Hotel ni ada 3 lokasi bilik atas laut(above the sea) 
dalam garden(garden living) & dalam bangunan hotel(sky living)


Booking date : 29 January 2016 
via Booking.com (online)

2 Days 1 night only just for celebrate my husband birthday


Check-in date : 2 February 2016 at 16:00 
Check-out : 3 February 2016 at 12:00

Payment : time check-in via debit card

Price : MYR 550 (471.70 + taxes) per night
low season ni kalau peak season sila menangis (T_T) 

Room type: Garden Pool Villa (lower floor) Galilee

merupakan villa 2 tingkat korang boleh pilih nak upper or lower floors lokasi dalam garden
nurul pilih lower floor sebab nak covered pool(indoor) sebab kalau upper floor pool agak terbuka(outdoor) dan time siang kalau mandi pool mungkin akan burn skin.
tapi kalau malam upper pool lebih happening!


kami makan di sekitar Port Dickson
malam ada banyak kedai seafood boleh korang cuba


sila lah guna waze untuk cari hotel
Batu 2, Jalan Seremban, Negeri Sembilan, 71000 Port Dickson, Malaysia
                                                 
minangkabau style toll
      

here we go!


before check-in kami lunch dulu di

NASI KUKUS AYAM PANGGANG COWBOY PLACE
                                                 



Entrance to Grand Lexis
Alhamdulillah sampai juga
                                          

lobby hotel& reception untuk check-in bilik
                             

checked in bilik
dalam kad tu ada access card bilik dan password wifi 
                                              

                                               







classy 
                                         


Happy Birthday abang (^_^) surprise!


shoe rack 








ada 2 king size katil



private pool



kitchenette

washroom






swimming pool hotel












menikmati pantai Port Dickson :) Telok Kemang


selamat bercuti semua :)


sorry tak dapat nak review banyak sebab short vacay saja!

hotel ni dapat banyak good reviews from customer :)


No comments:

Post a Comment

Thanks for reading :)