Friday, 29 July 2016

Beli tiket ETS di KL Sentral

Assalamualaikum guys!
Bulan August 2016 wedding my friend Nabila di Penang
Nurul & hubby plan nak pergi naik ets saja (^_^) for the first time! Haha
So 20/7/16 nurul pergi ke KL sentral nak beli tiket before tiket habis yaa..If school holidays or any public holidays better korang beli awal-awal sebab tiket ets cepat sold out! Tiket ets sekarang bole beli 2 months/1 month before travel date.

Source from google

Nurul from KTM Serdang terus ke KTM KL Sentral beli tiket return terus RM 5.80

Sampai je stesen KL Sentral terus naik escelator tunjuk tiket kat petugas KTM then korang kena naik tingkat atas lagi untuk beli tiket ETS pula.Kalau panik terus je tanya polis bantuan area tangga tu mana kaunter tiket ETS.

Bila naik tangga korang just turn right & terus jalan sampai nampak kaunter ETS tu


Bila sudah nampak terus pergi kaunter no.giliran sebab nak beli tiket kena tunggu no.giliran kita dipanggil.



Ada banyak kerusi disediakan sementara tunggu no.giliran kita dipanggil :) 
Banyak kaunter dibuka so tak lama sangat nurul tunggu masa tu.

Bila no.giliran dipanggil boleh la korang deal dengan petugas waktu /masa  dan bayar.
Tiket nurul dari KL Sentral ke stesen bukit mertajam harga RM 58 sehala.Nurul terus beli tiket return so senang nanti tak kelam kabut.
total harga semua untuk dewasa 2 orang 
RM 230 saja (pergi-balik).
Alhamdulillah

Pada hari kejadian sila sampai 30 minit awal 

For info tiket ETS boleh dibeli secara online guna website


Sekarang ktm ada buat KTM MobTicket juga boleh download apps dalam phone kita just beli,bayar& simpan dalam phone saja untuk tunjuk pada petugas ets nanti :) 

Selamat mencuba!

No comments:

Post a Comment

Thanks for reading :)